Dobré víly dětem

Organizace

Jsme Dobré víly a už 5. rokem individuálně pomáháme dětem ze 3 středočeských dětských domovů. Každý týden se s dětmi potkáváme v jejich „domovech“, víme, co mají rády, z čeho mají radost, co je trápí. Známe příběh každého „z našich“ 100 dětí. Dáváme jim svůj čas, lásku a pozornost – tedy ty nejcennější hodnoty, které máme.

 

V ČR je téměř 8000 dětí v ústavní péči. Většina z nich jsou citově deprivované. Oblečení a hračky nikoho do nového života nenakopnou - děti potřebují lásku a objetí. Tyhle obzvlášť! Proto se snažíme šířit myšlenku, že „Objetí je víc než hračka“ (#objetijevicnezhracka). Materiální podpora nemůže nahradit lásku a osobní přístup - a to právě  Dobré víly dětem dávají.

 

Aby děti mohly být šťastné a něco v životě dokázaly, musí věřit, že na nich někomu opravdu záleží.  Proto za nimi jezdíme osobně a pravidelně, pomáháme jim s přípravou do školy a rozvíjíme je v tom, co je baví. Mimo to je bereme za kulturou, na víkend do přírody, v létě na tábor nebo za angličtínou do Londýna.

 

Naše dlouhodobá vize je postavit tolik týmů, aby  co nejvíce dětí v dětských domovech mělo svoji Vílu.




Test

Příležitosti
Ulice: 
Kubištova 5
Město: 
Praha
Buď víla a pojeď s námi za dětmi do dětského domova
Aktuální
Datum konání
Úterý, Leden 21, 2020
  • Děti a mládež
  • Foreign volunteer
  • Manuální práce
  • Umělecká tvorba
Dlouhodobé
15+
Pravidelná