Umělecký azyl v komunitě Za Břehem

Publikováno 6. 3. 2024 | Za Břehem
Jsi tvůrčí bytost a potřebuješ prostor pro své umělecké záměry? Můžeš to zkusit u nás v komunitě Za Břehem
Platná
Umělecký azyl v komunitě Za Břehem
Proč využít tuto příležitost: 
denně se budeš věnovat 4 hodiny vlastnímu projektu
zajistíme ti stravu a bydlení
výsledný tvůrčí projekt vystavíš u nás v komunitě
Jak dobrovolník pomůže: 
zkrášlí svým dílem naše prostředí
Podobné příležitosti

Komunita Za Břehem dává příležitost k dobrovolničení! Nabízíme dobrovolnický pobyt pro kreativní duši.

 

Jsi umělec, výtvarník, sochař, hudebník, performer, umělecký řemeslník?

Či se věnuješ jiné příbuzné aktivitě?

Hledáme dobrovolníka “kreativní duši”, která sa zapojí do naší komunity.

 

Za Břehem ti nabízí možnost nerušeně tvořit v příjemném prostředí obklopen lesy, loukami a zajímavými lidmi, mít ubytování a jídlo zdarma a dle domluvy i více. Můžeš se zde celé jaro/léto věnovat svému umění a neřešit všechny ty věci kolem. 

 

 

Dobrovolnictví vnímáme jako vzájemně se obohacující se proces. Dobrovolník u nás má jedinečnou příležitost zažít komunitní bydlení, zapojit se do dění v komunitě a zjistit něco o této alternativní formě bydlení.

 

Podmínky:

4 hodiny denně dobrovolničení související s tvým vlastním projektem (věnuješ se dílu, které tě zároveň bude bavit, zajímat a zůstane či proběhne zde na centru Za Břehem - např. formou výstavy. Zbytek dne už je na tobě, můžeš třeba nerušeně tvořit svá díla, zapojit se do života komunity. Díla mohou být i nemateriální, můžeš organizovat aktivity, pořádat performance…)

ubytování a základní potraviny ti poskytne komunita

délka pobytu minimálně 14 dnů až několik měsíců (dle domluvy)

jsi emočně vyrovnaná osoba, je na tebe spolehnutí, tolerantní, mírumilovná, baby friendly (žijí zde 3 děti), kočko a kozo friendly (1 kočka v domě, 8 koz na pozemku)

výpis z rejstříku trestů

krátký motivační dopis, kde představíš sebe a svůj projekt

absolvování motivační pohovoru (on-line či osobně) se členem/členy komunity a koordinátorkou dobrovolníků Za Břehem - cca 1 hodina, kde se vyjasní vzájemná očekávání



 

Kdo jsme:

Jsme komunita Za Břehem, která nabízí komunitní (sdílené) bydlení pro cca 12 osob. Definujeme se jako prostor společenství, kde dochází k vzájemnému obohacování a pomáhání si. Je pro nás důležitá svoboda, respekt, rovnost. Jsme umělci, vizionáři, snílci. Témata, kterým věnujeme pozornost: omezení pocitu osamělosti • syndrom vyhoření a jeho prevence • psychospirituální krize • seberealizace skrze výtvarnou a řemeslnou tvorbu • péče o duševní a fyzické zdraví • bezpečný prostor i pro lidi se zkušeností s duševním onemocněním a inkluze • holistický přístup ke zdraví • spiritualita. Pořádáme různé akce a navštěvují nás inspirativní lidé.

 

Více o nás a našich aktivitách Fb stránkách Za Břehem a na webových stránkách komunity: https://zabrehem.cz/.