Dobrovolník v komunitě Za Břehem (úklid a manuální práce dle domluvy)

Publikováno 6. 3. 2024 | Za Břehem
Nabízíme ubytování a stravu za 4 hodiny tvé práce denně (mimo víkendy), můžeš přijet na týden, ale klidně i na pár měsíců
Platná
Dobrovolník v komunitě Za Břehem (úklid a manuální práce dle domluvy)
Proč využít tuto příležitost: 
zažiješ prostředí komunitního (sdíleného) bydlení
poznáš nové fajn lidi
podpoříš skvělou věc - začlenění lidí s duševním onemocněním do "normální" společnosti
Jak dobrovolník pomůže: 
s dobrovolníky se domlouváme, co by u nás chtěli dělat, někomu vyhovuje práce v domě jako úklid či pomoc s vařením, někdo chce pracovat venku... žijeme v budově ze čtyřicátých let, možností realizace je hafo
Podobné příležitosti

Komunita Za Břehem dává příležitost k dobrovolničení! Nabízíme dobrovolnický pobyt pro muže/ženy, kteří se vyžívají v kutilství či úklidu všeho druhu.

 

Hledáme někoho šikovného, kdo se rád zapojí do úklidových aktivit či do kutilství všeho druhu, někoho, kdo má rád lidi, je tolerantní a umí respektovat hranice ostatních a hranice komunity. Manuálních prací je na baráku opravdu hafo, sám si můžeš vybrat, kde je tvé místo.

 

Dobrovolnictví vnímáme jako vzájemně se obohacující se proces. Dobrovolník u nás má jedinečnou příležitost zažít komunitní bydlení, zapojit se do dění v komunitě a prožít přátelskou skupinovou dynamiku.

 

Podmínky:

4 hodiny denně dobrovolničení související s manuální prací na domě

ubytování a základní potraviny ti poskytne komunita 

délka pobytu minimálně 14 dnů až několik měsíců (dle domluvy)

jsi emočně vyrovnaná osoba, je na tebe spolehnutí, tolerantní, mírumilovná, baby friendly (žijí zde 3 děti), kočko a kozo friendly (1 kočka v domě, 8 koz na pozemku)

výpis z rejstříku trestů

krátký motivační dopis (kdo jsi, co tě zaujalo na komunitě Za Břehem, jaké máš zkušenosti pracovní a dobrovolnické) a cca hodinový motivační rozhovor (kde si dobrovolník a komunita ujasní vzájemná očekávání)

 

Kdo jsme:

Jsme komunita Za Břehem, která nabízí komunitní (sdílené) bydlení pro cca 12 osob. Definujeme se jako prostor společenství, kde dochází k vzájemnému obohacování a pomáhání si. Je pro nás důležitá svoboda, respekt, rovnost. Jsme umělci, vizionáři, snílci. Témata, kterým věnujeme pozornost: omezení pocitu osamělosti • syndrom vyhoření a jeho prevence • psychospirituální krize • seberealizace skrze výtvarnou a řemeslnou tvorbu • péče o duševní a fyzické zdraví • bezpečný prostor i pro lidi se zkušeností s duševním onemocněním a inkluze • holistický přístup ke zdraví • spiritualita. Pořádáme různé akce a navštěvují nás inspirativní lidé.

 

Více o nás a našich aktivitách Fb stránkách Za Břehem a na webových stránkách komunity: https://zabrehem.cz/.