PŘISPĚJ K OBNOVĚ BAROKNÍ FARY NA DOMAŽLICKU

Publikováno 30. 5. 2023 | Tamjdem, o.p.s.
Vydej se s námi v srpnu na Plzeňsko, do obce Semněvice. Jednou z důležitých památek obce je původní barokní fara, která byla postavena v roce 1739. Před několika lety ji objevil Antonín Kolář, pražský pedagog, historik a nadšenec.
Platná
PŘISPĚJ K OBNOVĚ BAROKNÍ FARY NA DOMAŽLICKU
Proč využít tuto příležitost: 
Víkendovka nebude jen o práci. Poznáme kulturní památku a netradičního majitele a starostu obce. Po práci si uděláme výlet do okolní přírody, vykoupeme se a prožijeme hezký čas.
Jak dobrovolník pomůže: 
Budeme pracovat uvnitř i venku a čeká nás pestrá pracovní náplň. Budeme škrábat omítku, brousit a natírat okna, dělat drobné zednické práce. Venku budeme nosit a kátrovat zeminu, sázet květiny, stromy a keře přípravovat komunitní zahradu a stavět kamenné
Podobné příležitosti

O tomto příběhu nestačí číst, ten se musí rovnou zažít. Poznej ho na vlastní kůži! Vydej se s námi v srpnu na Plzeňsko, do obce Semněvice. Tato dříve sudetská vesnice se nachází kousek od Domažlic a první písemné zmínky o ní jsou již z roku 1264. Jednou z důležitých památek obce je původní barokní fara, která byla postavena v roce 1739. Před několika lety ji objevil Antonín Kolář, pražský pedagog, historik, nadšenec a dnes už i starosta Semněvic. Faru spolu s rodinou koupil a začal pracovat na její záchraně. Většinu práce dělá on a jeho rodina, proto je pro něj důležitá naše pomoc. Pojeď s námi na Domažlicko, poznej farního genia loci a pomoz s obnovou této památky.

CO BUDEME DĚLAT?

Budeme pracovat uvnitř i venku a čeká nás pestrá pracovní náplň. Budeme škrábat omítku, brousit a natírat okna, dělat drobné zednické práce. Venku budeme nosit a kátrovat zeminu, sázet květiny, stromy a keře přípravovat komunitní zahradu a stavět kamenné zídky.

Když zbyde čas, dojdeme do lesa pro dříví, které následně nasekáme a nařežeme.

Díky naší pomoci bude tato barokní fara a její zahrada opět o krok dál ve své obnově.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Víkendovka nebude jen o práci. Poznáme kulturní památku a netradičního majitele a starostu obce. Po práci si uděláme výlet do okolní přírody, vykoupeme se a buď v areálu fary nebo na místním hřišti si zahrajeme třeba fotbal nebo házenou.



Bude to pestrá letní víkendovka, při které se rozhodně nudit nebudeš.

CO MÁŠ JAKO DOBROVOLNÍK NA AKCI ZAJIŠTĚNO?

  • ubytování v areálu organizace - spaní možné uvnitř na postelích nebo venku
  • společnou cestu na místo (společná skupinová jízdenka nebo proplacená cesta na základě odevzdaných jízdních dokladů)
  • stravu (kromě večeře v den příjezdu)
  • speciální připojištění zdraví i odpovědnosti
  • organizaci akce a leadera, který se o skupinu postará
  • nové kontakty, zajímavé životní zkušenosti a krásné zážitky k nezaplacení

CHCEŠ JET TAKY?

Přihlas se na webu: www.tamjdem.cz

PRAKTICKÉ INFORMACE

SRAZ A DOPRAVA:

Na místo se můžeš dostavit po vlastní ose, nebo jet společně s námi z Prahy. Sejdeme se v pátek 11. 8. v odpoledních hodinách v Praze na Hlavním nádraží, čas upřesníme před akcí. Dojedeme do Domažlic a sem pro nás organizátoři akce přijedou autem.

ADRESA KONÁNÍ AKCE:

Semněvice 4, 346 01 Semněvice

UBYTOVÁNÍ:

Ubytování budeme v nově zrekonstruovaných pokojích, je tu samozřejmě i možnost spát venku, buď v místním stanu nebo pod širákem. Navíc se můžeš těšit na ekologické hygienické zázemí. Sprchy jsou řešeny solárními sprchovými vaky, voda je brána ze studny. Jako záchod slouží stará "barokní výsernice", která dnes splňuje potřeby eko toalety.

STRAVA:

Jídlo bude po celou dobu konání akce zajištěno s výjimkou páteční večeře.

CO S SEBOU:

  • věci osobní potřeby (hygiena, ručník)
  • přezůvky
  • lahev na pití
  • pracovní oblečení, které si můžeš zašpinit
  • pracovní boty
  • páteční večeři
  • spacák
  • plavky

NÁVRAT:

V neděli vyrazíme v odpoledních hodinách opět domů. Společně do Prahy či po své ose kamkoliv jinam. Čas upřesníme před akcí.