Vychovatel asistenčního štěněte – Pestrá, o.p.s.

Publikováno 6. 9. 2022 | Pestrá, o.p.s.
Máte rádi psy? Chcete získat nové zkušenosti s jejich výchovou? Vezměte si na rok a půl naše štěňátko do výchovy a připravte ho na budoucí kariéru asistenčního psa. Vycvičený asistenční pes bude poté pomáhat člověku se zdravotním postižením.
Platná
Vychovatel asistenčního štěněte – Pestrá, o.p.s.
Proč využít tuto příležitost: 
Jste nedílnou součástí týmu Pestré, organizace hradí veškeré náklady spojené s výchovou. Nemusíte mít žádné speciální vzdělání, zkušené trenérky vás zaškolí a s výchovou vám pomohou.
Výchova probíhá doma. Chodíte se psem všude, kde to jde.
Učíte psa socializaci – pes musí reagovat v klidu na okolní dění, naučit se chovat klidně na ulici, v dopravních prostředcích, nesmí se bát okolních zvuků. Dále učíte psa základní povely, jako například kontakt na člověka, přivolání na jméno nebo venčení.
Máte po přechodu psa z výchovy do výcviku i nadále možnost být v kontaktu se psem i jeho páníčkem.
Jak dobrovolník pomůže: 
Poskytne štěněti přibližně na rok a půl péči a domov.
Připraví štěně na budoucí kariéru asistenčního psa.
Podílí se na zkvalitnění života člověka se zdravotním postižením, kterému bude asistenční pes po výcviku pomáhat.
Podobné příležitosti

V Pestré cvičíme asistenční psy, kteří pomáhají dětem i dospělým s různým postižením. Aby mohli jít do akce a pomáhat svému budoucímu páníčkovi nebo paničce na sto procent, musí mít tu správnou průpravu už jako štěně. Co tedy dělají, když jsou ještě štěňátka? Štěňata u nás vychovávají dobrovolníci, kteří je bez nároku na honorář vypiplají a naučí je slušnému chování doma, v dopravních prostředcích a v obchodě, dále hygieně, chůzi u nohy, přivolání na jméno a další základní a nejdůležitější cviky. Této obsáhlé práci se štěnětem říkáme výchova a celý program výchovy nazýváme Pestrá psí školka. Ze školky poté pejsci přecházejí na 8–9 měsíců do speciálního výcviku k trenérovi, kde se učí už konkrétní povely šité na míru svému budoucímu páníčkovi.

Chtěli byste se zapojit do našeho týmu jako dobrovolný vychovatel? Pro více informací se ozvěte koordinátorce dobrovolníků Janě Křepelkové na e-mail dobrovolnik@pestra.cz nebo na tel. 732 623 223.