Pomozte lidem s demencí prožít radostný čas

Publikováno 26. 7. 2022 | Centrum Seňorina z.s.
Hledáme dobrovolníky, kteří chtějí dělat společnost lidem s demencí. Můžeme nabídnout zázemí vybavené pomůckami pro řadu aktivit. Pracovat lze s jednotlivci i skupinami.
Platná
Pomozte lidem s demencí prožít radostný čas
Proč využít tuto příležitost: 
Nenahraditelná zkušenost pro studenty*ky sociální práce, psychologie, medicíny etc.
Naučíte se komunikovat s lidmi s demencí a seznámíte se s montessori přístupem v péči o seniory.
Uděláte někomu radost.
Pomůžete pečovatelskému a aktivizačnímu týmu Centra Seňorina.
Získáte dobrovolnické benefity.
Budete mít ze sebe dobrý pocit.
Jak dobrovolník pomůže: 
Nejvíce nám pomůžete, když budete s klientem*kou trávit čas příjemně a smysluplně. Např. předčítáním, dopomocí při chůzi, procvičováním kogn. funkcí, vařením/pečením, zpíváním, hraním na hudební nástroj nebo prostou přítomností a dotykem.

Vítáme dobrovolníky různého věku a zaměření. Důležitý je kladný vztah k lidem, dobré komunikační dovednosti a schopnost přizpůsobit se potřebám konkrténího klienta*ky. Budeme rádi, když dobrovlníci při práci uplatní své silné stránky. Mohou se realizovat v práci s jednotlivci i skupinami. 

Mezi dobrovolnické činnosti, které si každý dobrovolník*ice vybírá podle vlastních preferencí, patří: procházka s klientem venku, povídání/vyprávění, předčítání, trénink paměti, kondiční cvičení, vaření/pečení, ruční práce, hra na hudební nástroj apod.

Benefity: Možnost zdarma absolvovat kurz Montessori principy v péči o seniory s vystaveným certifikátem; menší dárkové předměty jako jsou barevné Aloisovy ponožky, magnetky, zrcátka apod. Jednou za čas volné vstupenky na koncert či divadlo.

Podle odborníků budou počet lidí s Alzheimerovou nemocí v následujích letech prudce stoupat. Proto je zajišťování kvalitní péče pro lidi s touto nemocí tak důležité. 

Centrum Seňorina poskytuje odlehčovací pobytovou a ambulantní péči v centru Prahy. Naše prostory navozují atmosféru domova, nikoli instituce. Disponujeme několika klientskými pokoji, kuchyní, jídelnou, pracovnou a obývacím pokojem. Našim klientům nabízíme pestrý aktivizační program v duchu montessori principů.

Nabízíme také stáže a praxe.

TEŠÍME SE NA VÁS!