Výpomoc s výzkumným a vzdělávacím projektem - Bahno Prahy

Publikováno 7. 4. 2022 | David Platil
Hledám dobrovolníky pro pomoc s projektem Bahno Prahy - webem zaměřeným na pražské nouzové kolonie.
Platná
Výpomoc s výzkumným a vzdělávacím projektem - Bahno Prahy
Proč využít tuto příležitost: 
Příležitost naučit se nebo zdokonalit schopnosti spravovat webové stránky
Možnost uplatnit svou kreativitu v rámci designu webu a grafiky nebo copywritingu
Pokud se zajímáte o Prahu, historii a geografii, je to to pravé pro vás
Jak dobrovolník pomůže: 
Správa webových stránek
Copywriting
Grafika
Pomoc s výzkumem

O mně

Jsem sociolog, antropolog a hlavně zájemce o historii všeho druhu zejména pak pragensii. Od roku 2019 pracuji na projektu Bahno Prahy s cílem zaznamenat pražské nouzové kolonie a informovat širší veřejnost o tomto zajímavém fenoménu historického vývoje Prahy:) 

O projektu

Cílem  webových stránek je představit zajímavé téma pražských nouzových kolonií přehledně i prostřednictvím historických snímků a map. Není tomu však tak dávno, kdy i Praha měla své chudinské neboli nouzové kolonie, z nichž jsou některé dochovány dodnes jako třeba ta nejznámější Na Slatinách. Tento web představuje i další třeba méně známé, ale neméně zajímavé čtvrtě pražské chudiny. 

S čím potřebuji pomoci

Protože jsem zaměstnám na plný úvazek, uvítám jakoukoliv pomoc, zejména pak od dobrovolníků, které téma zajímá a rádi by se o něm dozvěděli něco více. Hledám někoho, kdo by mi pomohl s přípravou příspěvků a jednotlivých stránek na webu v programu Wordpress. Pokud to bude dotačný umět, ocením i pomoc s grafikou nebo s úpravou mapy kolonií skrze ArcGis. Záleží pak na konkrétní domluvě:)

Kdy a kde?

Protože se jedná o webový projekt, určitě je možná spolupráce výhradně online. A pak už záleží pouze na časových možnostech. Jedná se o volnočasový projekt. Pracuji na něm nárazově, takže není žádný časový plán a přesně vymezený čas. Pokud bychom se chtěli sejít i osobně, bydlím v Praze:)

Na závěr

Pokud máte zájem se zapojit, neváhejte mě kontaktovat na e-mailu: platild@gmail.com nebo na Facebooku Bahna Prahy

Předem děkuji všem, kteří projeví zájem o zapojení do projektu!

David Platil