BUDOVÁNÍ ART KOMUNITNÍHO CENTRA

Publikováno 13. 5. 2021 | STUDIO UNDERGROUND
STUDIO UNDERGROUND je novovznikající umělecké centrum blízko centra Prahy. Našim cílem je vybudovat nezávislí prostor pro ty, kteří mají zájem nerušeně tvořit v příjemném prostředí.
Platná
BUDOVÁNÍ ART KOMUNITNÍHO CENTRA
Proč využít tuto příležitost: 
Po tak dlouhé době izolace je důležité zaměřit se na vytváření prostoru pro sociální kontakt. Pro opětovní návrat ku kultuře, k tvořivé práci. DŮM STUDIA UNDERGROUND je právě příležitost, která to nabízí.
Jak dobrovolník pomůže: 
Přítomnost každého jednoho dobrovolníka bude nápomocná. Potřebujeme pomocníky, kteří by přiložili ruku k dílu. Jedná se převážně o manuální práci, do buducnosti však hledáme i nadšence pro uměleckou tvorbu jako takou.
Podobné příležitosti

STUDIO UNDERGROUND je charakterizováno vysokou úrovní originality a experimentu. Jsme nový, nezávislý, tvůrčí, umělecký prostor. Chceme svobodně tvořit a sdělovat myšlenky a témata, které zajímají mladé tvůrce. Hledání forem, hledání sebe sama, hledání smyslu života. Je pro nás důležitá nezávislá činnost pro uskutečňování opravdových uměleckých děl. Jako studenti uměleckých škol, mladí tvůrci hledající svůj směr a možností jak se dotknout diváka. Divák, člověk, dítě, přítomný okamžik, duše - ve všech těchto tématech zkoumáme uměleckou pravdivost.

V rámci naší činnosti, právě teď v čase korony, vytváříme v DOMĚ divadelní zkušebnu s názvem GARÁŽ. GARÁŽ jako místo, ve kterém mohou vznikat umělecké projekty, inscenace, workshopy nebo „jen tak“ divadelní zkoušky, záleží dle individuální potřeby jednotlivých umělců, či skupin. Jedná se o malý divadelní sál s kapacitou pro 50 diváků. Intimní black box se základním technickým vybavením nabízí umělcům možnost nerušeně pracovat na svých projektech. Vzhledem k tomu, že v rámci činnosti DOMU nabízíme prostor pro zkoušení projektů, logicky s tím souvisí i práce na výtvarné složce inscenace. Právě z toho důvodu budujeme v prostorách ZAHRADY scénografickou DÍLNU, ve které budou mít umělci možnost sdružovat se a realizovat své scénografické, či kostýmové návrhy. SKLEP, tak se jmenuje další prostor v DOMĚ. Je určený pro vznik hudebních složek do tvůrčích projektů. Našim cílem je vytvořit fungujíce hudební studio se základním zvukovým vybavením, které bychom poskytovali v rámci naši provozní nabídky. V rámci dalšího rozvoje centra máme v plánu vybudovat v prostředí zahrady BAR, který by sloužil jednak pro potřeby diváků, nebo „jen“ kolemjdoucích, ale také pro umělce a hostující soubory. Zároveň máme z pohledu víceletého fungování v pláně vytvořit na pozemku, jelikož nám to velikost zahrady umožňuje, menší, komornější outdoorový prostor AMFÍK, který plánujeme otevřít ke konci sezóny 2020/2021 a bude sloužit k letním produkcím souborů, které se stanou součástí naši komunitní skupiny.