Zajímá tě architektura, historie, design nebo veřejný prostor? Open House Praha 2018 hledá členy týmu!

Publikováno 24. 4. 2018 | Open House Praha, z.s.
Miluješ architekturu, zajímají tě příběhy budov, rád nahlížíš přes ploty do zamčených zahrad a nenecháš si ujít příležitost nahlédnout za jinak zamčené dveře staveb kolem kterých běžně chodíš? Pak právě tebe hledáme!
Platná
Zajímá tě architektura, historie, design nebo veřejný prostor? Open House Praha 2018 hledá členy týmu!
Proč využít tuto příležitost: 
Neopakovatelná zkušenost! Příležitost k vystoupení z vlastní bubliny a zapojení se do skupiny více jak 300 dobrovolníků! Jako dobrovolník získáš mnoho cenných zkušeností a zážitků, poznáš nové lidi a především zažiješ festival z úplně jiné perspektivy!
Jako dobrovolník získáš mnoho cenných zkušeností a zážitků, poznáš nové lidi a především zažiješ festival z úplně jiné perspektivy!
Pro naše dobrovolnice a dobrovolníky všech věkových kategorií také připravujeme bohatý celoroční program.
Jak dobrovolník pomůže: 
Umožní veřejnosti vstup do běžně nepřístupných architektonických skvostů, zkoordinuje nedočkavé davy, provede návštěvníky budovami.

Pro víkendový festival oslavy pražské architektury hledáme koordinátory, organizátory a průvodce. Zkrátka ty,  kteří se nebojí provést tisíce návštěvníků a se zápalem vyprávět zajímavé osudy pražských budov. Staň se dobrovolníkem pro festival Open House Praha 2018, který letos v rámci jednoho květnového víkendu otevře veřejnosti zdarma 65 běžně nepřístupných budov a prostorů. 

O festivalu a roli dobrovolníka

Městský festival Open House Praha je součástí mezinárodní sítě festivalů Open House Worldwide, a nabízí každý rok zpřístupnění desítek budov široké veřejnosti během jednoho květnového víkendu. Letos tak otevře 19. a 20. května návštěvníkům přes šedesát budov, které jsou pro město význačné svou historii, architekturou, funkcí nebo interním designem atd.

Během dvou dnů projdou, nebo spíš takřka protečou, běžně nepřístupnými budovami desetitisíce lidí a tak do našeho týmu hledáme nadšence pro architekturu, městskou komunitu, veřejný prostor a hlavně lidi, kterým záleží na tom, abychom se společně zajímali o svět kolem nás a mohli tak návštěvníkům přiblížit budovy, kolem kterých se denně pohybují a nemají možnost do nich "nakouknout" a něco bližšího se dozvědět.

Hledáme nadšence, kteří budou návštěvníky po budovách během víkendu provádět, poskytovat informace a obecně se tak zapojí do organizace tohoto rozsáhlého festivalu, který v Praze proběhne čtvrtým rokem.

„Když člověk dělá něco dobrovolně, dělá to s větší chutí a zapálením. Hlavně proto, že chce a ne proto, že musí. Práce pro festival je pro mě snoubením lásky k architektuře a nadšení předávat ji dál. Když jednou Open House Praha okusíte, už nechcete jinak.“  (dobrovolnice, Open House Praha 2017)

 

Kontakt pro více informací:

Klára Veselá

e-mail: klara.vesela@openhousepraha.cz

mobil: 777 833 753 

www.openhousepraha.cz